inebahtı deniz savaşı ne zaman ve kimler arasında olmuştur?

by Canemm on 16 Şubat 2014 Pazar

İnebahtı deniz savaşı hakkında kısa bilgi, inebahtı deniz savaşının önemi. İnebahtı deniz savaşı ne zaman ve kimler arasında olmuştur?
İnebahtı deniz savaşının hangi ülkeler arasında olduğunu ve hangi tarihte olayın ceyran ettiğini bu yazımızdan öğrenebileceksiniz.

İnebahtı deniz savaşı 1571 yılında 7 ekim tarihinde Osmanlı Donanması ile Haçlı donanması arasında meydana gelmiştir.

Don Juan'ın komuta ettiği Haçlı donanmasında Venedik,Ceneviz İspanya , Malta, Papalık ve diğer devletlere ait donanma gemileri bulunmaktaydı. Osmanlı devleti Beklenmedik bi anda Haçlı donanmasını yunanistan yakınlarında bulunan İnebahtı körfezinde yenmiştir. Olay sonucunda Uluç Ali Paşa , Sokullu Mehmet Paşa tarafından Kaptan-ı Deryalığa yükseltilmiştir.
Bu dönemde Sokullu; Uluç Ali Paşa'dan büyük bir donanma kurmasını talep eder. Uluç Ali Paşa ise bunun mümkün olmadığını ve bi çok malzemenin eksik olduğunu eksiklikleri gidermenin zor olduğunu söyler bunun üzerine Sokullu şöyle yanıt verir; "Bütün donanmanın demirlerini gümüşten, halatlarını ibrişimden, yelkenlerini atlastan yapabiliriz. Hangi geminin malzemesine yetişemezsen gel benden al." der Sokullunun bu tavrı dönemde Osmanlı Devletinin ne derecede güçlü kuvvetli olduğunu sergilemektedir.

Blog, Updated at: 14:50

0 yorum:

Yorum Gönder