POMEM Sınav Konuları 2013-2014

by Canemm on 5 Ekim 2013 Cumartesi

Pomem sınav konuları nerelerden çıkacak müfredat kapsamı, POMEM Mülakat sınavı soruları hangi konulardan nerelerden çıkacak

Üniversite mezunu binlerce öğrencinin bir umududa polislik. Polis olmayı hedefleyen 3,300 üniversiteli ilginç sorularla karşılaşacak yapılacak sınavda adaylara deyim ve atasözlerinin anlamları sorulacağı söyleniyor

Son alınan bilgiye göre ; Emniyet Genel Müdürlüğü 13. dönem Polis Meslek Eğitim merkezleri'ne (POMEM) alınacak 3,170 erkek ve 130 bayan aday için ekim ayında yapılacak mülakatin soruları hazır durumda. Hazırlanan sorular elbetteki üniversite mezunu adayları terletecek. 80 Soru içerisinde bolca deyimler ve atasözlerinin anlamları sorulacağı gelen dedikodular arasında.


Mülakatta Sorulacak Sorular
Adaylara sorulacak mülakat soruları cidden çok farklı Avrupa Birliğinden tutunda İnternetin yararları ve zararları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kuruluş amacından aktif dinleme,ekolojik denge, gibi bi diye bi çok alan var ayrıca Mülakatta adaylara Sporda Fanatiklik hakkında ne düşünüyorsunuz diye soru sorulacak. Fanatik taraftar olduğunu söyleyenlerde elenecek. 
Aday­la­ra Av­ru­pa Bir­li­ği­’n­den, in­ter­ne­tin fay­da ve za­rar­la­rı­na, Av­ru­pa İn­san Hak­la­rı Mah­ke­me­si­’nin ku­ru­luş ama­cın­dan, ak­tif din­le­me­ye, eko­lo­jik den­ge­den em­pa­ti­ye, çev­re kir­li­li­ğin­den ko­ru­yu­cu he­kim­li­ğe ka­dar bir­çok alandan soru sorulacağı bildirildi. Mü­la­kat­ta aday­la­ra ‘S­por­da fa­na­tik­lik hak­kın­da ne dü­şü­nü­yor­su­nu­z’ di­ye de so­ru­la­cak. Fa­na­tik ta­raf­tar ol­du­ğu­nu söy­le­yen­ler ele­ne­cek.
Deyim ve Atasözü Anlamları da Sorulacak
Adaylara sorulması beklenen bazı atasözleri ve özdeyişler şöyle:
*Açık yaraya tuz dökülmez
*Baş başa vermeyince ince taş yerinden kalkmaz
*Öfkeyle kalkan, zararla oturur
*Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır
*Aslan yattığı yerden belli olur
*Ayranım ekşidir diyen olmaz
*Altın yere düşmekle pul olmaz

Blog, Updated at: 14:14

0 yorum:

Yorum Gönder